Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest...
fot. pixabay.com/Couleur/zdjęcie ilustracyjne

Drogi chleb? Taniej na razie nie będzie. Nie czekaj, zacznij piec go sam! Oto proste domowe sposoby na chrupiące pieczywo

Chleb bezglutenowy

Dla tych, którzy nie tolerują glutenu doskonałą opcją jest chleb bezglutenowy. Przy jego użyciu kluczowy jest rodzaj mąki. 500 g mąki bezglutenowej należy połączyć z 25 g świeżych drożdży, dwoma szklankami ciepłej wody, łyżeczką soli, łyżeczką cukru oraz wybranymi nasionami. Wiele osób wybiera słonecznik, siemię lniane oraz sezam. Gotową mieszankę należy odstawić na pół godziny żeby wyrosła. Potem znów wymieszać i uformowany w blaszce bochenek jeszcze raz odstawić na kilkanaście minut. Piec godzinę w temperaturze ok. 235 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Remis Hutnika, który stracił zawodników, ale nie bramki

Remis Hutnika, który stracił zawodników, ale nie bramki

Puchar Tymbarku: Szkoła Podstawowa 14 Toruń ustrzeliła "oczko"

Puchar Tymbarku: Szkoła Podstawowa 14 Toruń ustrzeliła "oczko"

Polecamy

Sprawdź najciekawsze atrakcje Warszawy. Co robić w stolicy podczas majówki?

Sprawdź najciekawsze atrakcje Warszawy. Co robić w stolicy podczas majówki?

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

Kurczak ze szparagami na wiosenny obiad. Prosty przepis na pyszne danie

„Bananowy botoks” to hit Internetu. Piękna skóra dzięki skórce od banana

„Bananowy botoks” to hit Internetu. Piękna skóra dzięki skórce od banana