MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zielone szparagi są topowym składnikiem alkalizującym (pH...
fot. asife/123RF

Domowe sposoby na odkwaszanie organizmu. Te produkty to najlepszy alkaliczny detoks! To warto jeść na diecie zasadowej, by odzyskać energię

Szparagi

Zielone szparagi są topowym składnikiem alkalizującym (pH 8,5). Z tego powodu (a także ze względu na specyficzny skład) są niemal nieodłącznym składnikiem diet odtruwających. Pojawiają się też w momencie, gdy najchętniej przeprowadzane są kuracje detoks.

Równie polecane są inne warzywa w zielonym kolorze, który pochodzi od odkwaszającego chlorofilu. Na liście polecanych produktów są też rukiew i cykoria (pH 8,5), następnie kiełki lucerny (pH 8), różne zioła i sałaty, szpinak oraz młody groszek

Zobacz również

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Juvenia Kraków zagra o brązowy medal mistrzostw Polski

Polecamy

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz